ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ

Ο Προορισμός

Η Βαλτική είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για όσους επιζητούν να γνωρίσουν μια σειρά από πόλεις μοναδικής ομορφιάς. Όσοι επιθυμείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα στη Βαλτική θα επισκεφτείτε πολύ ενδιαφέρουσες περιοχές με τον πιο άνετο τρόπο. Οι βασικές χώρες στις οποίες κινούνται είναι η Ρωσία, η Δανία, η Σουηδία, η Φιλανδία, η Λετονία και η Εσθονία.

Προορισμοί όπως η Αγία Πετρούπολη, η Στοκχόλμη, η Κοπεγχάγη, το Ελσίνκι & το Ταλλίν πράγματι ξεχωρίζουν και σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε . Μια κρουαζιέρα σε αυτή την περιοχή είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να απολαύσει κανείς άνετα & ξεκούραστα ιστορικές πόλεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Γενικές πληροφορίες | Πρέπει να προσέξω κάτι;


➡️ Λόγω πολύ μικρής εποχικότητας στις αναχωρήσεις, λόγω θερμοκρασιών, αυτές οι κρουαζιέρες γεμίζουν σχετικά πολύ  σύντομα.
➡️ Οι κρουαζιέρες στη Βαλτική αναχωρούν κυρίως από λιμάνια όπως η Στοκχόλμη και η Κοπεγχάγη.
➡️ Η καλύτερη περίοδος για να κάνετε μια κρουαζιέρα εκεί είναι είναι το καλοκαίρι.
➡️ Καλύτερες τιμές βέβαια μπορείτε να βρείτε στις ανοιξιάτικες και στις φθινοπωρινές αναχωρήσεις (αν υπάρχουν).
➡️ Οι Έλληνες μπορείτς να ταξιδέψετε υποχρεωτικά με διαβατήριο λόγω Ρωσίας όπου μάλιστα αν έχετε σκοπό να κινηθείτε εξ’ ιδίων θα πρέπει να έχετε και βίζα.
➡️ ΜΕΓΑΛΗ προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο γεγονός ότι στις ξένες εταιρείες κρουαζιέρας ΔΕΝ μιλάνε Ελληνικά πάνω στα πλοία. Όσοι επιλέξετε να ταξιδέψετε εκεί αναγκαστικά θα είναι με ξένη εταιρεία οπότε θα πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζετε πολύ καλά Αγγλικά.

Πολλές αναχωρήσεις | Αξέχαστοι προορισμοί | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 2022

Για τους λάτρεις αυτών των προορισμών τα νέα για το 2022 είναι θετικά καθώς επαναδραστηριοποιούνται. Πιο αναλυτικά:

Η ROYAL CARIBBEAN έχει σε αυτές τις κρουαζιέρες το εξαιρετικό κρουαζιερόπλοιο Voyager of the SEAS το οποίο ανήκει στην κατηγορία πλοίων Voyager. Μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση αυτών των πλοίων ΕΔΩ. Κάνει κρουαζιέρες 8 ημερών αλλά και κάποιες 12 ημερών. Για παράδειγμα στις 10 Αυγούστου 2022 κάνει μια 12ημερη κρουαζιέρα με αναχώρηση από Κοπεγχάγη (Δανία) που πάει Ελσίνκι (Φιλανδία), Ταλλίν (Εσθονία), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) με διανυκτέρευση, Ρίγα (Λετονία) & Βίσμπυ (Σουηδία) για να επιστρέψει πίσω στην Κοπεγχάγη.

Μια εταιρεία με ποικιλία δρομολογίων και αναχωρήσεις από διάφορα λιμάνια είναι η Ιταλική Costa Cruises.

Μια εξαιρετική παγκόσμια εταιρεία με φινέτσα είναι η Celebrity Cruises ενώ επίσης σε αυτούς τους προορισμούς ξεχωρίζει και η Norwegian Cruise Line.

Όπως ίσως καταλάβατε οι κρουαζιέρες στην Βαλτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και σχεδόν όλες οι εταιρείες δραστηριοποιούνται εκεί οπότε το γραφείο μας σας προτείνει να δείτε με την ησυχία σας όλες τις επιλογές που έχετε πριν αποφασίσετε ποια κρουαζιέρα ικανοποιεί τις επιθυμίες σας:

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Royal Caribbean κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Costa Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Norwegian Cruise Line κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Celebrity Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ


Τιμές | Τιμολογιακή πολιτική


Στις περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας η τιμολογιακή της πολιτική εξαρτάται από τον χρόνο κράτησης και τις πληρότητες. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο πολύ γεμίζει μια κρουαζιέρα τόσο αυξάνεται η τιμή της (90% των περιπτώσεων) ενώ αντίθετα αν μια κρουαζιέρα δε δείχνει να προχωράει από άποψη κρατήσεων τόσο αυξάνεται η πιθανότητα κάποιας προσφοράς (10% των περιπτώσεων).
Πολύ σημαντικές πληροφορίες | Τι Πρωτόκολλα ισχύουν;

Το 2022 αναμένεται να είναι μια χρονιά που οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σχεδόν σε πλήρη λειτουργία. Είναι απολύτως βέβαιο όμως ότι για αρκετούς μήνες μέσα στο 2022 – ίσως και όλη τη χρονιά- θα υπάρχουν πρωτόκολλα και πρακτικές λόγω του covid-19. Συνεπώς το γραφείο μας, που ειδικεύεται στις πωλήσεις κρουαζιερών εδώ και 28 έτη, σας προτείνει να κινείστε με βάση τις παρακάτω  ενέργειες:

➡️ ΠΡΙΝ κλείσετε κάποια κρουαζιέρα με οποιαδήποτε εταιρεία οπωσδήποτε να μελετάτε διεξοδικά τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Αυτά θα τα βρείτε στο site της κάθε εταιρείας καθώς δεν είναι ίδια για όλες. Αφού διαβάσετε, κατανοήσετε πλήρως και αποδεχτείτε τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές τότε και μόνο τότε να προβείτε σε κράτηση.
➡️ ΑΦΟΥ κλείσετε μια κρουαζιέρα, που πολλές φορές είναι μήνες πριν την αναχώρηση, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε το site της εταιρείας συχνά για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα και τις πρακτικές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
➡️ Αν η κρουαζιέρα που κλείσατε πάει εκτός Ελλάδας, οπότε πιθανόν δεν έχετε την κατάλληλη πληροφόρηση,  τότε θα πρέπει συχνά να ελέγχετε για τυχόν αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη σε όσους θέλουν να τα επισκεφτούν κυρίως λόγω covid-19.

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Norwegian Cruise Line κάντε κλικ  ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Costa Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Royal Caribbean κάντε κλικ  EΔΩ

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Celebrity Cruises κάντε κλικ ΕΔΩΑσφάλιση | 2022

Το ταξίδι είναι οπωσδήποτε κάτι το ευχάριστο. Όμως ενίοτε μπορεί να κρύβει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όπως π.χ. κατά τη διάρκειά του να βρεθείτε θετικοί στον covid-19 και να αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας ή ακόμη και να μην το ξεκινήσετε καν. Υπενθυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων από τις εταιρείες ενώ τις περισσότερες φορές  αν αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας τα όποια έξοδα νοσηλείας ή επιστροφής στη βάση σας επιβαρύνουν εσάς.  Αυτό το γνωρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ετοίμασαν ειδικά προγράμματα για ταξιδιώτες. Το γραφείο μας σας συστήνει ανεπιφύλακτα να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας και να βρείτε το κατάλληλο για εσάς και το ταξίδι σας πρόγραμμα. Είναι ένα έξτρα κόστος το οποίο όμως μπορεί να αποδειχτεί πάρα πολύ χρήσιμο στην πορεία.
Print Friendly and PDF