ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 2023 – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 2023

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ από ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Καλοκαίρι 2023 

 

Πολλές αναχωρήσεις | Αξέχαστοι προορισμοί | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 2023

⛴15 αναχωρήσεις της κρουαζιέρας «3 ΗΠΕΙΡΟΙ». Ένα ιδιαίτερα αγαπημένο πρόγραμμα για τους Έλληνες ταξιδιώτες.  Η κρουαζιέρα αυτή πάει Αίγυπτο – Κύπρο – Ισραήλ – Ρόδο και Κουσάντασι (Έφεσο). Οι κρουαζιέρες αυτές γίνονται στις 07/01, 14/01, 21/01, 26/01, 04/02, 11/02, 18/02, 25/02, 28/10, 04/11, 11/11, 18/11, 25/11, 02/12, 09/12 .Οι τιμές - αν υπάρχουν προσφορές - ξεκινάνε από 869 ευρώ. Δείτε συγκεντρωτικό έντυπο ➡️ ΕΔΩ


26 αναχωρήσεις της γνωστής πλέον κρουαζιέρας «ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟ ΑΙΓΑΙΟ». Μιας διακοπο-κρουαζιέρας που αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο καμμιά άλλη. Η κρουαζιέρα αυτή πάει Κουσάντασι (Έφεσο) – Ρόδο – Ηράκλειο – Σαντορίνη – Μύκονο - Μήλο & Αθήνα. Οι κρουαζιέρες αυτές γίνονται κάθε εβδομάδα από 16/04 έως και 07/10.  Οι τιμές- αν υπάρχουν προσφορές - ξεκινάνε από 869 ευρώ. Δείτε συγκεντρωτικό έντυπο  ➡️ ΕΔΩ

11 αναχωρήσεις του προγράμματος «ΕΚΛΕΚΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» που ξεχωρίζει κυρίως λόγω της διανυκτέρευσης που κάνει στην Κων/πολη. Η κρουαζιέρα αυτή πάει Κωνσταντινούπολη (με διανυκτέρευση) – Καβάλα – Θεσσαλονίκη – Βόλο & Σαντορίνη. Οι κρουαζιέρες αυτές γίνονται 04/03, 11/03, 18/03, 25/03, 01/04, 08/04, 02/12, 09/12, 16/12, 23/12, 30/12 για αναχώρηση από Πειραιά αλλά και 05/03, 12/03, 19/03, 26/03, 02/04, 09/04, 03/12, 10/12, 17/12, 24/12, 31/12 για αναχώρηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές - αν υπάρχουν προσφορές - ξεκινάνε από 869 ευρώ. Δείτε συγκεντρωτικό έντυπο με αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ ➡️ ΕΔΩ


⛴31 αναχωρήσεις της κλασικής 5ήμερης καλοκαιρινής κρουαζιέρας «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ». Αυτή η κρουαζιέρα είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε γκρουπ συλλόγων και σε μεμονωμένους που θέλουν να πάνε οικονομικές ολιγοήμερες διακοπές. Η κρουαζιέρα αυτή πάει Μύκονο – Κουσάντασι (Έφεσο) – Πάτμο – Ρόδο – Ηράκλειο & Σαντορίνη. Οι κρουαζιέρες αυτές γίνονται κάθε Δευτέρα από 27/3 έως και 23/10. Οι τιμές ξεκινάνε από 559 ευρώ. Δείτε συγκεντρωτικό έντυπο των 31 αναχωρήσεων  ➡️ ΕΔΩ


⛴07 αναχωρήσεις της κλασικής 5ήμερης χειμερινής κρουαζιέρας «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ». Αυτή η κρουαζιέρα είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε γκρουπ συλλόγων και σε μεμονωμένους που θέλουν να πάνε οικονομικές ολιγοήμερες διακοπές. Η κρουαζιέρα αυτή πάει Μύκονο – Κουσάντασι (Έφεσο) – Πάτμο – Ρόδο –  Σαντορίνη. Οι κρουαζιέρες αυτές γίνονται 13/3, 20/03, 30/10, 06/11, 13/11, 20/11, 27/11. Οι τιμές ξεκινάνε από 559 ευρώ. Δείτε συγκεντρωτικό έντυπο των 31 αναχωρήσεων ➡️ ΕΔΩ


⛴31 αναχωρήσεις
 της κλασικής 4ήμερης καλοκαιρινής κρουαζιέρας «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» η οποία είναι η μικρότερη χρονικά κρουαζιέρα της Celestyal αλλά έχει μεγάλη απήχηση σε Ελληνικά και ξένα γκρουπ. Ενδιαφέρει κυρίως όσους θέλουν να αποδράσουν για ένα ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο Η κρουαζιέρα αυτή πάει Μύκονο – Κουσάντασι (Έφεσο) – Πάτμο – Ηράκλειο & Σαντορίνη. Οι κρουαζιέρες αυτές γίνονται κάθε Παρασκευή από 31/03 έως και 27/10. Οι τιμές ξεκινάνε από 439 ευρώ. Δείτε συγκεντρωτικό έντυπο των 31 αναχωρήσεων ➡️ ΕΔΩ

⛴05 αναχωρήσεις της κλασικής 4ήμερης χειμερινής κρουαζιέρας «ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» η οποία είναι η μικρότερη χρονικά κρουαζιέρα της Celestyal αλλά έχει μεγάλη απήχηση σε Ελληνικά και ξένα γκρουπ. Ενδιαφέρει κυρίως όσους θέλουν να αποδράσουν για ένα ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο Η κρουαζιέρα αυτή πάει Μύκονο – Κουσάντασι (Έφεσο) – Πάτμο & Σαντορίνη. Οι κρουαζιέρες αυτές γίνονται κάθε Παρασκευή από 17/03, 03/11, 10/11, 17/11, 24/10.Οι τιμές ξεκινάνε από 439 ευρώ. Δείτε συγκεντρωτικό έντυπο των 31 αναχωρήσεων ➡️ ΕΔΩ

⛴02 αναχωρήσεις της 8ήμερης κρουαζιέρας  «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ». Αυτή η κρουαζιέρα είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε γκρουπ συλλόγων αλλά και σε μεμονωμένους με θρησκευτικό ενδιαφέρον. Η κρουαζιέρα αυτή από Πειραιά πάει Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Κωνσταντινούπολη – Δικελί – Κουσάντασι (Έφεσο) & Πάτμο. Αναχώρηση 15/10 & 22/10 από Θεσσαλονίκη ή  14/10 & 21/10 από Πειραιά. Οι τιμές - αν υπάρχουν προσφορές - ξεκινάνε από 1.139 ευρώ. Δείτε συγκεντρωτικό έντυπο ➡️ ΕΔΩ

Τιμές | Τι πρέπει να γνωρίζω;

Όπως οι περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας η τιμολογιακή πολιτική εξαρτάται από τον χρόνο κράτησης και τις πληρότητες. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο πολύ γεμίζει μια αναχώρηση τόσο αυξάνεται η τιμή της (90% των περιπτώσεων) ενώ αντίθετα αν δε δείχνει να προχωράει  τόσο καλά από άποψη κρατήσεων τότε αυξάνεται η πιθανότητα μιας κάποιας προσφοράς (10% των περιπτώσεων). Να τονίσουμε εδώ ότι οι προσφορές είναι συνήθως για περιορισμένο αριθμό καμπινών ανά αναχώρηση.

Όλες οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises συμπεριλαμβάνουν πακέτο απεριόριστης κατανάλωσης ποτών, όλα τα γεύματα εν πλω, πλούσιo πρόγραμμα ψυχαγωγίας, ορισμένες εκδρομές, λιμενικά τέλη, χρεώσεις υπηρεσιών και φιλοδωρήματα.

 

Πολύ σημαντικές πληροφορίες | Τι Πρωτόκολλα ισχύουν;

➡️ Το 2022 είναι μια χρονιά που οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σχεδόν σε πλήρη λειτουργία. Είναι απολύτως βέβαιο όμως ότι για αρκετούς μήνες μέσα στο 2022 – ίσως και όλη τη χρονιά- θα υπάρχουν πρωτόκολλα και πρακτικές λόγω του covid-19. Συνεπώς το γραφείο μας, που ειδικεύεται στις πωλήσεις κρουαζιερών εδώ και 30+ έτη, σας προτείνει να κινείστε με βάση τις παρακάτω  ενέργειες:

➡️ ΠΡΙΝ κλείσετε κάποια κρουαζιέρα με οποιαδήποτε εταιρεία οπωσδήποτε να μελετάτε διεξοδικά τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Αυτά θα τα βρείτε στο site της κάθε εταιρείας καθώς δεν είναι ίδια για όλες. Αφού διαβάσετε, κατανοήσετε πλήρως και αποδεχτείτε τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές τότε και μόνο τότε να προβείτε σε κράτηση.

➡️ ΑΦΟΥ κλείσετε μια κρουαζιέρα, που πολλές φορές είναι μήνες πριν την αναχώρηση, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε το site της εταιρείας συχνά για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα και τις πρακτικές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

➡️ Αν η κρουαζιέρα που κλείσατε πάει εκτός Ελλάδας, οπότε πιθανόν δεν έχετε την κατάλληλη πληροφόρηση,  τότε θα πρέπει συχνά να ελέγχετε για τυχόν αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη σε όσους θέλουν να τα επισκεφτούν κυρίως λόγω covid-19.

➡️ Για όλες τις κρουαζιέρες του 2022 για κρουαζιέρα με τη Celestyal Cruises ισχύουν τα κάτωθι:
* ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ: Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: με COVID-19 εμβόλια εγκεκριμένα από την Ελληνική κυβέρνηση (Greek government-approved COVID-19 vaccine) είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης για όλους τους επιβάτες από 12 ετών. Για να μπορέσετε να ταξιδέψετε, σιγουρευτείτε ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 14 ημερών από την ημέρα χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου σας ή την δεύτερη δόση του εμβολίου δύο δόσεων. Η απαίτηση αυτή δεν ισχύει για όσους έχουν λάβει την ενισχυτική δόση (booster), η οποία έχει άμεση ισχύ.

*Ισχύς Πιστοποιητικού Εμβολιασμού COVID-19: 9 μήνες μετά την παρέλευση των οποίων όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών  θα πρέπει να λάβουν την ενισχυτική δόση (booster).

*Ισχύς Πιστοποιητικού Ανάρρωσης COVID-19: 6 μήνες

*Σύμφωνα με επιβαλλόμενα πρωτόκολλα κρουαζιέρας από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, τα πιστοποιητικά θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα πρότυπα:
 
Πιστοποιητικά Εμβολιασμού: έγκυρο Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EUDCC) που περιλαμβάνει τις παρακάτω πληροφορίες: α) πλήρες όνομα και επίθετο β) ημερομηνία γέννησης γ) στοχευμένη νόσος ή στοχευμένος παράγοντας δ) εμβόλιο/προφυλακτική αγωγή ε) κάτοχος άδειας κυκλοφορίας ή παρασκευαστής του εμβολίου COVID-19 στ) αριθμός σε σειρά δόσεων καθώς και συνολικός αριθμός δόσεων ζ) ημερομηνία εμβολιασμού με αναγραφή της ημερομηνίας τελευταίας δόσης η) κράτος χορήγησης του εμβολίου θ) εκδότης πιστοποιητικού ι) μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός πιστοποιητικού ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επιβεβαίωσης του εμβολιασμού όπως πληροφορίες επικοινωνίας με τον φορέα υγείας ή ιστοσελίδα της κλινικής που έχει εκδώσει το πιστοποιητικό ή ιστοσελίδα μητρώου καταχώρησης του εμβολιασμού.
 

Πιστοποιητικό Ανάρρωσης: έγκυρο Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (ΕUDCC) που περιλαμβάνει τις παρακάτω πληροφορίες: α) Πλήρες όνομα και επίθετο β) ημερομηνία γέννησης γ) στοχευμένη νόσος ή στοχευμένος παράγοντας από τον οποίο νόσησε ο πολίτης δ) ημερομηνία του πρώτου θετικού αποτελέσματος κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης  COVID-19  ε) κράτος διενέργειας της εργαστηριακής εξέτασης COVID-19 στ) εκδότης πιστοποιητικού ζ) ημερομηνία έναρξης ισχύος πιστοποιητικού η) ημερομηνία λήξης πιστοποιητικού  θ) μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός πιστοποιητικού ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επιβεβαίωσης της νόσησης όπως πληροφορίες επικοινωνίας με τον φορέα υγείας ή ιστοσελίδα της κλινικής που έχει εκδώσει το πιστοποιητικό ή ιστοσελίδα μητρώου καταχώρησης της νόσησης.

*Επιπλέον από 29/4 το Rapid Test πριν την αναχώρηση δεν θα γίνεται στο λιμάνι από την εταιρεία, αλλά θα πρέπει να γίνεται μία ημέρα πριν την επιβίβαση από τους ίδιους τους επιβάτες και να προσκομίζουν το αρνητικό πιστοποιητικό στην επιβίβαση. Αυτό είναι προϋπόθεση για την επιβίβαση είτε είστε πλήρως εμβολιασμένος είτε έχετε πιστοποιητικό ανάρρωσης σε ισχύ ενώ αφορά όλους τους επιβάτες από 6 ετών και άνω. Αν το τεστ σας βγει θετικό ΔΕΝ μπορείτε να ταξιδέψετε. Σε αυτή την περίπτωση, μετά την επίδειξη επίσημου εγγράφου του θετικού τεστ, η Celestyal Cruises θα σας παρέχει Voucher (Future Cruise Credit: Πίστωση για μελλοντική κρουαζιέρα) για να το χρησιμοποιήσετε σε όποια κρουαζιέρα της επιθυμείτε μέχρι τέλους του 2023.

*Υπενθυμίζουμε να μπαίνετε συχνά στο site της Celestyal για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα και τις πρακτικές.

*Σύμφωνα με αυτά τα πρωτόκολλα, όλο το προσωπικό των πλοίων της Celestyal είναι πλήρως εμβολιασμένο. Για παιδιά 6 έως 11 ετών τη στιγμή της επιβίβασης απαιτείται  επίσης αρνητικό rapid τεστ αντιγόνων που να έχει γίνει μια μέρα πριν την επιβίβαση. Επιβάτες άνω των 60 ετών και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκτός από την πλήρη εμβολιασμό και την επίδειξη rapid τεστ μιας μέρας πριν την επιβίβαση, συστήνεται να επισκεφτούν γιατρό, πριν το ταξίδι, για να αξιολογήσει αν μπορούν να ταξιδέψουν. Σε πλήρη εφαρμογή θα είναι και όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

➡️ Γνωρίζοντας ότι οι απορίες είναι και σημαντικές και πολλές η Celestyal Cruises ετοίμασε ειδικό ένθετο "ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ" στο site της το οποίο διαρκώς ενημερώνει. Είναι απολύτως απαραίτητο να διαβάσετε διεξοδικά αυτό το ένθετο το οποίο μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ ➡️ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

➡️ Επιπλέον στη Celestyal Cruises, οι κύριες προτεραιότητές τους είναι η συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία και η ασφάλεια  των επιβατών, του πληρώματος και των τοπικών κοινωνιών που επισκέπτονται. Ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), έχουνε δεσμευτεί να υιοθετήσουμε τα απαραίτητα και θεμελιώδη στοιχεία των ενισχυμένων πρωτόκολλων υγιεινής, στο πλαίσιο της σταδιακής επανέναρξης της κρουαζιέρας. Επικαιροποιημένα από κορυφαίους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ιατρούς, Ευρωπαϊκές και Ελληνικές υγειονομικές αρχές, τα πρωτοκόλλα αυτά θα εφαρμόζονται στη συνολική εμπειρία της κρουαζιέρας. Τα μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής θα αξιολογούνται διαρκώς και θα αναπροσαρμόζονται βάσει των τρεχουσών εξελίξεων στην πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη και της λήψης νέων μέτρων πρόληψης, θεραπείας και περιορισμού του ιού.

➡️ Για να δείτε αναλυτικά μόνο τα υγειονομικά πρωτόκολλα της CELESTYAL CRUISES κάντε κλικ εδώ ➡️  Υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19 για το 2022

➡️ Για να δείτε τις τρέχουσες απαιτήσεις για συμμετοχή σας στις κρουαζιέρες της Celestyal Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

 

 

Ασφάλεια | 2022

➡️ Το ταξίδι είναι οπωσδήποτε κάτι το ευχάριστο. Όμως ενίοτε μπορεί να κρύβει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όπως π.χ. κατά τη διάρκειά του να βρεθείτε θετικοί στον covid-19 και να αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας ή ακόμη και να μην το ξεκινήσετε καν. Υπενθυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων από τις εταιρείες ενώ τις περισσότερες φορές  αν αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας τα όποια έξοδα νοσηλείας ή επιστροφής στη βάση σας επιβαρύνουν εσάς.  Αυτό το γνωρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ετοίμασαν ειδικά προγράμματα για ταξιδιώτες. Το γραφείο μας σας συστήνει ανεπιφύλακτα να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας και να βρείτε το κατάλληλο για εσάς και το ταξίδι σας πρόγραμμα. Είναι ένα έξτρα κόστος το οποίο όμως μπορεί να αποδειχτεί πάρα πολύ χρήσιμο στην πορεία.

➡️Για να κλείσετε την ασφάλεια μέσω της Celestyal Cruises (για ηλικίες έως 75 ετών) κάντε κλικ εδώ ➡️Ασφάλιση μέσω Celestyal Cruises. Όπως μας ενημέρωσε η Celestyal Cruises να σημειώσουμε ότι: Τα προγράμματα Celestyal Plus και Celestyal Premium θα πρέπει να τα αγοράσετε εντός 48 ωρών από την κράτηση του ταξιδιού σας. Ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας όσον αφορά την κάλυψη ατυχημάτων, η κάλυψη συμβάντων που αφορούν ξαφνικές ασθένειες είναι διαθέσιμη για πελάτες έως 75 ετών και η κάλυψη ακύρωσης ταξιδιού είναι διαθέσιμη για πελάτες έως 70 ετών. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τα όρια κάλυψης, παρακαλούμε επισκεφτείτε τους συνδέσμους στη σελίδα Όροι και Προϋποθέσεις Ταξιδιωτικής Ασφάλειας. Με την ολοκλήρωση της αγοράς θα λάβετε ένα επιβεβαιωτικό email με το Πιστοποιητικό Ασφάλισης Ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης και των όρων του προγράμματος.

ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

➡️ Δείτε βίντεο του κρουαζιερόπλοιου Celestyal CRYSTAL ➡️ ΕΔΩ

➡️ Δείτε το σχέδιο καταστρωμάτων και καμπινών (με φωτο) του κρουαζιερόπλοιου Celestyal CRYSTAL ➡️ ΕΔΩ

➡️ Δείτε βίντεο του κρουαζιερόπλοιου Celestyal OLYMPIA ➡️ ΕΔΩ

➡️ Δείτε το σχέδιο καταστρωμάτων και καμπινών (με φωτο) του κρουαζιερόπλοιου Celestyal OLYMPIA ➡️ ΕΔΩ

➡️ Για online διαθεσιμότητα κάντε κλικ ➡️ ΕΔΩ

 

Πολιτική Ακυρωτικών 

Μπορείτε να κάνετε ακύρωση χωρίς επιβάρυνση 91 ημέρες πριν από την αναχώρηση της κρουαζιέρας.
Αν κάνετε ακύρωση από 90 έως και 31 ημέρες πριν από την αναχώρηση: απώλεια της προκαταβολής.
Αν κάνετε ακύρωση από 30 ή λιγότερες ημέρες πριν την αναχώρηση: 100% ακυρωτικά επί του συνόλου.

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα | Χρειάζομαι βίζα;

➡️ Εάν είστε Έλληνας υπήκοος, για το ταξίδι σας θα χρειαστείτε ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο σε ισχύ. Για αναλυτικές πληροφορίες κάντε κλικ➡️ ΕΔΩ